ET SOTE

Kurban bayramı geldi bugün Arefe günü bu mübarek günleri Rabbim hakkı ile yaşamayı nasip etsin. Eee söz konusu Kurban Bayramı olunca biraz Et Yemekleri tarifi vermek gerekir:) Şİmdiden Afiyet olsun

ET SOTE

etsote

500 gr kuşbaşı et
3 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan (ince, uzun doğranmış)
2 adet domates (kabuklari soyulmus, küp küp doğranmış)
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı,kekik,tuz

TARİF

Yağı tencereye veya tavaya koyun eritin, kuşbaşı doğranmış etleri ilave edin.Etler suyunu salacak, kendi suyunu çekene kadar kavurun.Daha sonra ince uzun doğranmış, biber ve soğanları ilave edin, soğanlar sönene kadar kavurmaya devam edin.Soğanlarda pişince, salçayı,baharatları ve tuzu ilave edin ,karıştırın. 1,2 dk kadar daha kavurun.Domatesleri ilave edin, domatesleri çok pişirmeyin diri olsunlar ocaktan alın.

Tuzu en Son koyarsanız etiniz yumuşak olacaktır.

Afiyet Şifa Olsun

.

Reklamlar

2 thoughts on “ET SOTE

  1. ülkemizde her evde farklı varyasyonlarla pişirilen et yemeklerinden. pratikte yemek yapmaya vakit ayıramadan belli bir yaşa ulaşmış bayanlar için geleneksel ev yemeği yapmak artık çok kolay. siteniz sağ olsun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s