ŞÖBİYET

Tatlı için son güne kalmış ve fazla uğraşmak istemiyorsanız. Pratik bir çözüm hazır yufkadan Şöbiyet;) Ben bu sene baklava yaptım ama şöbiyette önceden yapıp tatmış olduğum bir lezzet  tavsiye ederim;)

ŞÖBİYET

  • 10 adet baklavalık yufka
  • 150 gr tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığ irmik
  • 1/2 paket vanilya
  • Küçük bir kase yeşil toz fıstık ya da ceviz içi
  • Üzeri İçin:
    • Yeşil toz fıstık ya da ceviz içi
  • Şerbeti İçin:
    • 2 su bardağı su
    • 2 su bardağı toz şeker
    • Çeyrek limon suyu

söbiyet

TARİF

İlk olarak tatlınızın şerbetini hazırlayın. Soğumaya bırakın. Diğer yandan orta boy bir tavada tereyağını eritip, soğutun. Daha sonra şöbiyetinizin iç muhallebisi için tencereye sütü alın. İçine irmiği ilave edip, sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın vanilyayı ekleyip, karıştırarak, soğumaya bırakın. Muhallebi bekledikçe koyulaşacaktır.Baklavalık yufkanızı tezgaha güzelce serin.Eritmiş olduğunuz tereyağından her tarafına güzelce serin.2. yufkayı da üstüne koyun ve aynı işlemi uygulayın. 10. yufkaya geldiğinizde son kata tereyağ sürmeyin keskin bir bıçak ile kare kare olacak şekilde yufkayı kesin. Hazırladığınız harctan 1.5 tatlı kaşığı içine koyun ceviz, fıstık ne kullanacaksanız o malzemedende koyun ve üçgen şekilde kapatın. Önceden ısıtılmış oan 180 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti dökün.

Afiyet Şifa Olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s