BALKABAKLI MUHALLEBİ

Öncelikle Balkabağının Faydalarından bahsedelim biraz , bir yazı da okumuştum İbni Sina bu mucizevi sebzeyi özellikle kanser hastalarına önermiş.
Balkabağının en önemli özelliğine gelince ; çok yüksek miktarlarda beta karoten içermesiymiş. O ne diyecek olursak ; Karoten  tüm beden boşluklarını döşeyen yüzey dokunun kendini yenilemesi, onarması için gerekli bir vitamindir. Yani anlayacağımız hem faydalı hem de güzel güzel tadlar elde etmek için kullanılabilir.Şimdiden Afiyet olsun Hanımlar:)

BALKABAKLI MUHALLEBİ

    250 gram

balkabağı

    İki buçuk su bardağı tozşeker
    Yeteri kadar su
    2 su bardağı nişasta
    2 su bardağı süt
    1 parça damla sakızı
    Üzerine:
    Kıyılmış antepfıstığı

kabaklimuhallebi

 

TARİF

Balkabağını dilimleyip bir tencereye alın. Üzerine bir buçuk su bardağı tozşeker ve yarım çay bardağı suyu ekleyip kısık ateşte kaynatın. Kabaklar yumuşayınca, ocaktan almadan bir çatalla ezin. Daha sonra 1 su bardağı nişastayı 1 su bardağı suda açıp kabağa ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Ayrı bir tencerede süt, damla sakızı ve kalan bir su bardağı tozşekeri kaynatın. 1 su bardağı nişastayı 1 su bardağı suda açıp sürekli karıştırarak kaynayan sütün üzerine ilave edin. Koyulaşınca ocaktan alın. Sütlü karışımı hafifçe ıslattığınız bir kaba dökün. Üzeri katılaşana kadar bekleyin. Daha sonra üzerine balkabaklı karışımı ekleyin. Buzdolabına alıp dondurun. Dilimleyerek tabaklara aktarın. Üzerine kıyılmış antepfıstığı serperek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Şifa Olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s