KREMALI MANTAR ÇORBASI

Öncelikle biraz Mantarın faydalarından bahsedelim istedim, Aslında mantarın Onbinlerce çeşidi var , besin değeri açısından da çok yüksek bir besin kaynağıdır. Özellikle demir açısından çok zengindir. Sizi bilmem ama ben sık sık demir eksikliği çekiyorum:) Ayrıca içerdiği protein açısından düşünülecek olursa et yemeklerinin yanında iyi bir alternatiftir. Veee yağ oranı düşük olduğu için de diyet yemeklerinde de rahatça kullanılabilir;) Ama tabi ki zehirli mantarlar da olduğundan eğer bu işten gerçekten anlamıyorsak kendi topladığımız mantar yerine mutlaka kültür mantarını tercih etmeliyiz. Şimdiden Afiyet Olsun…

KREMALI MANTAR ÇORBASI

mantarcorbasi

  • Yarım kilogram mantar
    3 yemek kaşığı un
    6 su bardağı su
    3 yemek kaşığı tereyağı
    Karabiber
    1 paket krema
    Tuz
    Et suyu tablet

TARİF

  • İlk önce mantarları küçük şeklide doğrayarak ayrı bir yerde siyah suyunu salana dek güzelce pişirin daha sonra ise suyunu süzün. Tereyağını da eritin. Mantarları da ilave edip kokusu çıkana dek güzelce kavurun. Unu da ekleyerek kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin. Kaynamış olan 6 su bardağı sıcak suyu karışıma ilave edin. Koyulaşana dek karıştırın. Et suyu, tuz, karabiber ve en son olarak ise kremayı ekleyerek biraz daha kaynatın.

Afiyet Şifa Olsun…

Reklamlar

2 thoughts on “KREMALI MANTAR ÇORBASI

  1. eskiler, hangi mantar zehirli hangisi değil, mantar ocakları nerelerde iyi bilirlermiş. biz yine de kültür mantarını tercih edelim. 🙂 sevdiğim bir çorbadır.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s