PANCARLI ERİŞTE

PANCARLI ERİŞTE

pancarlieriste

 

Pancarla çok da fazla aram yok açıkcası ama değişik tariflere de açığımdır, Afiyet olsun …

Bir buçuk su bardağı erişte
İki buçuk su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
Yarım su bardağı ufalanmış tulum peyniri
Tuz

Sosu için: 2 adet kırmızı pancar
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kesmeşeker
1 adet sarmısak
Tuz

TARİF

Öncelikle Erişteyi haşlayın ve süzün. Tereyağını tencerede kızdırıp, erişteyi ilave edin. 2-3 dakika kavurun. Ceviz, tulum peyniri ve tuzu ekleyip, ocaktan alın. Sosu hazırlamak için, pancarların
kabuklarını soyup blenderden geçirin. Pancarı tavaya alıp, zeytinyağı, kesmeşeker, rendelenmiş sarmısak ve tuzu ekleyin. 2-3 dakika kavurun. Sosu eriştenin üzerine gezdirip servis yapın.

 

Afiyet Şifa Olsun…

Reklamlar

2 thoughts on “PANCARLI ERİŞTE

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s