DİL BALIĞI

DİL BALIĞI

İlk Dil Balığını kaç yaşında yediğimi hatırlamıyorum ama küçüktüm:) Ve tadı çok hoşuma gitmişti , Balık tezgahlarında çok denk gelmiyorum ama eğer balığı seviyorsanız Dil balığının da tadına bakmanızı tavsiye ederim:)

1 kg. dil balığı
Yarım su bardağı kadar un
1 su bardağı kızartma yağı
Tuz,karabiber, limon, maydanoz

TARİF

dilbaligitava

Tavsiyem balıkçıda kılçıklarını aldırıp derisini yüzdürmeniz:)
Kenardaki kılçıkları da kesmeyi unutmayın.
Yağı kızdırınız.Una tuz ve karabiberi karıştırın.
Balıkları una batırıp, altını üstünü pembe renkte kızartınız. (Bütün olarak.)
Servise alıp, limon ve maydanozla süsleyiniz.

İsterseniz soğanları halka halka kesipte servis yapabilirsiniz…

Afiyet Şifa Olsun…

Reklamlar

One thought on “DİL BALIĞI

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s