ÇİKOLATALI AŞK PASTASI

Hem pasta, hem Aşk, hem Çikolata fazla söze gerek yok derim ben Afiyet olsun:) Bu tarife biraz önce

Melis Sadıkoğlu‘nun facebook sayfasında rastladım kendim yapmadan hemen sizlerle paylaşmak istedim ,çünkü çok hoşuma gitti 🙂 Yumurta sayısı ilk önce gözüme çok geldi , hala da çok geliyor , belki biraz azaltarak deneme amaçlı ilk fırsatta yapacağım bir pasta tarifi diyebilirim  Pasta,Aşk ve Çikolata tam benlik:)))

askpastası

ÇİKOLATALI AŞK PASTASI (8-10 kişilik)

MALZEMELER

VANİLYALI KEK İÇİN:

115 gr tereyağı
200 gr toz şeker
2 adet yumurta
1 paket şekerli vanilya
185 gr un
1 paket kabartma tozu
150 ml süt

ÇİKOLATALI KEK İÇİN

24 adet yumurta sarısı
200 gr toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı granül kahve
8 adet yumurta akı
140 gr un
40 gr kakao

KREMA İÇİN

15 adet yumurta akı
600 gr şeker
1 paket vanilya
1,4 kg tereyağı

GANAJ İÇİN

225 gr bitter çikolata, bir bıçak il ince ince kıyılmış
120 ml çırpılmış krema
2 yemek kaşığı tereyağı

TARİFİ

VANİLYALI KEK İÇİN

Fırın 180 dereceye ayarlanır ve ısınmaya bırakılır. 25 cm lik bir tart kalıbı yağlanır.

Tereyağı ve toz şeker bir mikser yardımı ile iyice çırpılır. Yumurtalar teker teker ilave edilir, son olarak vanilya ilave edilerek köpürene dek çırpılır.

Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve bir çimdik kadar tuz karıştırılır. Yumurtalı karışımın 1/3 ü ilave edilerek karıştırılır. Ardından sütün yarısı ilave edilir ve tekrar karıştırılır. Yavaş yavaş yumurta ve sütün kalanı ilave edilerek iyice karıştırılır. Bu noktada çok fazla çırpılmamalıdır.
Karışım kek kalıbına transfer edilir ve 20 dakika kadar pişirilir. Ardından fırının kapağı açılarak kontrol edilir, şayet kek pişti ise ve üzerine dokunduğunda geri tepiyor ise soğumaya bırakılır. Soğuyan kek kalıptan çıkarılır ve enlemesine 2 çeşit parçaya bölünür. 2 eşit yuvarlak şeklinde kek elde edilmelidir.

ÇİKOLATALI KEK İÇİN

Fırın 200 dereceye ayarlanarak ısınmaya bırakılır. Dikdörtgen ve derin iki fırın tepsisi yağlanır. Yumurta sarıları ve şekerin yarısı bir mikser ile köpürene dek çırpılır. Vanilya ve kahve ilave edilir. Renk açılana dek çırpılmaya devam edilir.

Ayrı bir kapta yumurta akı ve biraz tuz köpük olana dek çırpılır, ardından şeker ilave edilir. Çırpılarak kar haline getirilir.
Ayrı bir kapta un ve kakao karıştırılır. Yumurta aklarının 1/3 ü yumurta sarısının içine ilave edilir. Bir tahta kaşık veya spatula ile yavaş yavaş yedirilerek ve çok karıştırmadan ilave etmek önemlidir. Ardından yumurta akının kalanı ilave edilir. Son olarak un ve kakao karışımı ilave edilir. Karışım fırın tepsilerine bölüştürülür. fırında 7-10 dakika arası pişirilir. Tamamen soğutulduktan sonra, üzeri streç film ile kaplanarak buzdolabında 1 gece soğumaya bırakılır.

KREMASI İÇİN

Yumurta akı, şeker, vanilya ve bir çimdik tuz ısıya dayanıklı bir kaba alınır. Bir tencerenin yarısından biraz az su kaynatılır, ve ısıya dayanıklı kap bu kaynayan su dolu tencerenin üzerine alınarak, şeker eriyene dek karıştırılır. (benmari usulü)
Ateş üzerinden alınarak bir mikser ile karışım dört katına çıkana ve soğuyana dek çırpılır. Kaşık kaşık tereyağı ilave edilir. Karışım kalınlaştığında ve pürüzsüzleştiğinde karıştırma işlemine son verilir.

GANAJ İÇİN

Bir tavada krema ve tereyağı kızdırılır. Ayrı bir kaba çikolata koyulur. Kaynayan krema ve tereyağı çikolataların üzerine dökülür. 2 dakika kadar beklendikten sonra bir mikser ile karıştırılır.

PASTANIN YAPIMI

Çikolatalı kekler uzunlamasına 3 parçaya bölünür. Toplamda 2 kek tepsisinde 6 adet dikdörtgen kakaolu kek çıkmalıdır.
Kremanın yarısı bu keklerin üzerine eşit olarak bir spatula ile sürülür. ilk kek sıkı bir spiral olarak sarılır ve ikinci kekin üzerine koyularak diğer kekle beraber tekrar spiral olarak sarılır. Bu işlem 25 cm lik tart kalıbını dolduracak kadar kek sarılana dek devam edilir. (elde etmiş olduğunuz kekler kalıp için fazla olabilir, ölçerek ekleme yapılmasında fayda vardır.)
Vanilyalı kekin bir yarısının üzerine kalan kremadan sürülür. Spiral yapılarak hazırlanan çikolatalı kekin üstüne de krema sürülür. Kalan kremanın bir kısmı vanilyalı kekin diğer yarısına sürülür. Tart kalıbının içine bir vanilyalı kek yerleştirilir, üzerine spiral kek oturtulur ,onun üzerine diğer vanilyalı kek kremalı tarafı alta gelecek şekilde oturtulur ve bir streç filme sarılarak, buzlukta 1 saat kadar bekletilir.
Buzluktan çıkartılan kek kremanın bir kısmı ile kaplanır ve bir spatula yardımı ile düzlenir. buzdolabında 20 dakika kadar bekletilir. Ardından buzdolabından çıkartılarak kalan krema ile tamamıyla kaplanır ve spatula ile düzeltildikten sonra 20 dakika daha soğutulur.
Ganaj bir sıkma torbasına konur. Yağlı bir fırın kağıdının üzerine kalp şeklinde sıkılır, buzlukta soğutulur. Pastanın üzeri soğuyan kalpler ile süslenir, şayet yapıştırmakta zorluk çekiliyor ise, eritilmiş olan ganajdan bir kısım kalplerin arkasına sürülür ve uhu vazifesi görmesi sağlanır.

Pasta soğuk olarak servis edilir.

Reklamlar

24 thoughts on “ÇİKOLATALI AŞK PASTASI

  1. şakamı bu tarif bu aşk pastası değil kavga pastası olur bu kadar malzeme kullanınca kocayla kavga eder insan

  2. bu pastayı yaparsam ona olan aşkım coktan bıter zaten :D:D fakirimm benn o ne yumurta yaww D:D: ama görüntü harbiden güzell :))))))

    • Yasemin hanım yorumunuz çok hoşuma gitti 🙂 ben de şimdiye kadar kek ve pasta işlerine 4 yuurtadan fazlasını kullanmadım hatta 4 olanı bile 3 yaptım:) Melis Hanıma bu mevzuyu tekrar sorayım olmazsa ama onun yorumlarının altında da çok gelmiyor yumurtalar diyordu bilmiyorum emin değilim yapınca emin olurum ben sadece hemen sizlerle paylaşmak istedim:)

  3. hepiniz ayrı ayrı haklısınız ama başta dediğim gibi bana da çok geldi yumurtalar hanımlar , ben ilk fırsatta daha az yumurta ile denemeye çalışcam çünkü görüntsü çok hoşuma gitti 🙂

  4. Rulo pasta aslında bu. Birden fazla kek yapılabilr.. Pişen kekler enden dikkatlice üçe ayrılabilir, kesilebilr. Hafiften merdane ile üstünden geçilip düzgünleştirilebilr, daha sonra da hazırlanan krema parçaların üstüne sürülüp şekildeki gibi yuvarlanabilir. Pastanın üstü kaplanır.. Servise hazır hale getirilir. Gerçi bu da aynı kapıya çıkıyor bayanlar. Yumurta sayısı biraz daha az o kadar..

    • evet Hüsniye Hanım başka tarif kullanılarak aynı şekil verilebilir ama ilk gördüğüm gibi sizlerle paylaşmak istemiştim , O yüzden başka tarif yazmayıp aynen olduğu gibi aktardım , Ayrıca tavsiyeniz için çok teşekkür ederim 😉

  5. bune arkadaş bu kadar yumurtayı biz iki haftada tüketemiyoruz siz pastaya koyyorsunuz ordumu yiycek acaba bunu bunun parasıyla en ala pasta alınır be

    • yok daha biz de koymadık sadece ilk beğeni anındaki bir paylaşım yumurtayı azaltarak deneyeceğimizi ya da başka hamur tarifi ile aynı şekli vermeye çalışabiliriz diye belirtik , yumurta sayısının çok fazla olduğunun farkındyız yani 😉

      • Hanımlar Pastalar bölümünde olan Zebra rulo pastanın hamurundan bu pastayı yapabilirsiniz ben bugün denedim de, kreması için de ister aynı tarifi kullanın yok onu kullanmak istemiyoruz derseniz o zaman koyu kıvam birşey olsun ,aynı tarifteki gibi yapıp streç filme sarıp yaklaşık 2 saat kadar dolabda bekletin sonra dış süslemesini yapın. Ganaj tarifi aynı ama kolay olsun derseniz pasta süslemek için satılan küçük kalpler var onlarda güzel gider. Ben yağlı kağıt koyduğum büyük fırın tepsisine döktüm hamuru öyle yaptım.Fırından çıktığı gibi yağlı kağıtla sarın üzerine nemli bez örtün biraz öyle bırakın ama fazla bırakmayın ki kek kötü olmasın:) Sonra merdane ile çok yavaş üzerinden geçin 3’e bölün ve işlemi uygulayın.Afiyet olsun…

  6. bu kadar çok yumurta kullanılan tarif ben de görmedim doğrusu ama bu konuda yeterince serzeniş yapıldığı için susacağım 🙂 bildiğim şu ki; pastacılar, pasta kalıbı hazırlarken örneğin 10 kalıp için 3 yumurta kullanabiliyorlar. tarifi verenin bir bildiği vardır diyelim biz yine de..

  7. normal pasta tarifi yaparsın fırın tepisisinde pişirirsiniz olur biter 🙂 ben denerimboş kaldığım bi zaman bıçak değilde ince ince iple kesersiniz 🙂 ganaja gelince denemediyseniz deneyin çok güzel oluyor pastalar ben bitter sarlle koyuyorum ek olarak 🙂

  8. ben eşimin doğum gününde yaptıma sadece görüntüyü fikir olarak kullandım ve kendi kafamdakı malzemeleri kullandım çokta güzel oldu hemde masrafsız:)))

  9. Geri bildirim: MARMELATLI PASTA | MisGibiYemek

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s