ZEBRA RULO PASTA

ZEBRA RULO PASTA

Umarım beğenirsiniz görüntü olarak hoşuma giden pastalardan birini daha sizlerle paylaşıyorum:) Afiyet olsun…

zebrarulopasta

1 Su Bardağı Un,4 Adet Yumurta,1 Su Bardağı Şeker,Yarım Su Bardağı Nişasta
1 Paket Vanilya,2 Çorba Kaşığı Kakao,1 Paket Kabartma Tozu
Kreması İçin:
2,5 Su Bardağı Süt,1 Çorba Kaşığı Nişasta
2 Çorba Kaşığı Un,5 Çorba Kaşığı Şeker,1 Paket Krem Şanti,Yarım Su Bardağı Süt
İçi İçin:
Muz

TARİF

Yumurtalarımızın sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara kıralım. Yumurta beyazlarımızı şekerimizle kar gibi olana kadar çırpıcımızla çırpalım. Sonra yumurta sarılarımızı ilave edip çırpmaya devam edelim. Kakaomuz hariç diğer malzemelerimizi karışımımıza koyup tahta kaşığımızla karıştıralım. Hazırladığımız hamurumuzdan yarısından biraz azını ayırıp kakaomuzla karıştıralım. Sıkma torbamıza dolduralım. Yağlı kâğıt serdiğimiz dikdörtgen fırın tepsimize araları boşluk kalacak şekilde verev olarak sıkalım. Kalan hamurumuzu da torbamıza koyarak boşluklara sıkıp bir iki kere tezgahımıza vuralım.170 derecede önceden ısıttığımız fırınımızda 15-20 dakika pişirelim.Pişen rulo kekimizi yağlı kağıtla rulo yapıp nemli bir beze saralım.Soğumaya bırakalım.Krem şantimizi yarım su bardağı sütümüzle çırpıp buzdolabımıza koyalım.Diğer tarafta tenceremize krema malzemelerimizi koyup iyice çırparak ocağımıza koyalım.Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip soğutalım.Soğuyan muhallebimize krem şantimizi koyup çırpalım.Pandispanyamız soğuyunca açıp yağlı kağıdı çıkaralım.Kremamızı sürüp arasına muz koyup tekrar rulo yapalım.2-3 saat buzdolabımızda bekledikten sonra servis yapalım. Afiyet Şifa Olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s