LAVAŞ EKMEĞİNDEN EVDE CİPS

LAVAŞ EKMEĞİNDEN EVDE CİPS

Evde yapılan herşey daha sağlıklıdır o yüzden cipsi de evde yapma taraftarıyım ben aslında ince ince patates dilimlerinden yapardım ama bu tarifi görünce beğendim ve sizlerle paylaşmak istedim. Afiyet Şifa olsun…

Pita-Chips-dips

4-5 adet Pita ekmegi (lavas ekmek)
2 Yemek kasigi kurutulmus kereviz yapragi
2 Yemek kasigi kirmizi pul biber tozu (tatli)
1 Cay kasigi akrabiber
2 Yemek kasigi deniz tuzu
1 Turk fincani sizma zeytin yagi

Ekmekleri ücgen seklinde kesin, hepsini derin bir kase icine alin ve birbirlerinden ayrilacak sekilde karistirarak havalandirin. Diğer taraftan bütün malzemeleri karıştırın ve  yavas yavas ekmeklerin üzerine dökün ve yine havalandirarak esit sekilde baharatlanmalarini saglayın.
Sonra Firin tepsisine dökün ve elinizle düzeltin,tepsiye yayın yani.  Büyük tepsiye dökerseniz isiniz daha kolaylasir. Isitilmis firinda 10 dakika kurutun. Sogudukdan sonra agzi kapali hava almayan kavanozda 2 hafta kadar saklayabilirsiniz, istediginiz zaman servis yapabilirsiniz..http://soframiz.com/pita-lavas-chips-ev-yapimi-dips/#comment-5925

Afiyet olsun..

Kereviz kurusu tarifine buradan bakabilirsiniz .

Reklamlar

2 thoughts on “LAVAŞ EKMEĞİNDEN EVDE CİPS

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s