ÇİKOLATA TOPLARI

ÇİKOLATA TOPLARI

Bu tarifi seviyorum hem kolay hem güzel:) Her halde çikolatayı çok sevdiğimden kaynaklanıyor.Ayrıca misafir tabaklarında da çok şık duruyor 😉

cikolata-toplari-632x462

Malzemeler
1 paket yulaflı bisküvi
1 paket kakaolu bisküvi
200 gr. Labne peyniri
1,5 çay bardağı pudra şekeri
300 gr. Bitter çikolata
Pasta şekerlemesi
Bisküvileri toz haline getirin.

Bisküvileri çukur bir kaba boşaltın. Labne peynirini ve pudra şekerini bisküvilere ekleyin ve birbirleriyle özdeşene kadar iyice yoğurun.

Malzemeler iyice birbirlerine yapışınca, avucunuzla yuvarlayarak küçük toplar yapın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye yaptığınız topları dizin. Topların ortasına birer kürdan veya tahta şiş batırın. Buzdolabına koyarak yaklaşık 1 saat soğutun.

Bu arada bir tencerede su kaynatın. Su kaynadıktan sonra üzerine kaynayan suya değmeyecek şekilde, temiz ve kuru başka bir kap oturtun. 300 gr.bitter çikolatayı bu kapta benmari usulü eritin.

Buzdolabında bekleyen topları çıkarın. Çubuklarından tutarak erimiş çikolataya batırın ve her tarafının bulanmasını sağlayın.

Topları farklı şekillerde süsleyebilirsiniz. Çikolataya batırdıktan sonra hindistan cevizine veya pasta şekerlemelerine bulayabilirsiniz.

Süslediğiniz topları yine yağlı kağıt serdiğiniz bir tepside dondurduktan sonra servis edin.

Bu tarifi Arda’nın Mutfağı’ndan almıştım…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s