BURMA TATLISI(ADIYAMAN)

BURMA TATLISI(ADIYAMAN)

Tatlıları çok seviyorum aslında fazla serbetli tatlı sevmem ama burma tatlısı çok güzel olur.

burmatatlisiadiyaman

  • 5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 250 gram margarin
  • 3 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • Açmak için nişasta ve un
Burma tatlısı şurubu için malzemeler
  • 4 su bardağı toz şeker,5 su bardağı su,1 yemek kaşığı limon suyu

TARİF

  • Unu derin bir karıştırma kabına eleyin.Ortasını havuz gibi açın.Havuza yumurtaları kırın. Ayçiçek yağını, sütü, yoğurdu ekleyin.Su ilave ederek, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.Üzerine bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.Uygun büyüklükte parçalar koparın ve mümkün olduğunca ince açın.Açtığınız yufkayı ortadan ikiye kesin.Kestiğiniz hamurun üzerine ceviz içi serpin.Ceviz içi serpilmiş yufkayı oklayava sarın.Oklavaya sarılı yufkayı iki yanından bastırarak büzün.Büzdüğünüz yufkayı dikkatlice oklavatan çıkarın.Bu işlemi diğer yufkalara da uygulayın.Tatlıları birbirine yakın olacak şekilde, önceden yağladığınız tepsiye dizin.160-170 derecede tatlıların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet Şifa Olsun…

Reklamlar

One thought on “BURMA TATLISI(ADIYAMAN)

  1. slm peki margarin nerede kullanılıyo.orayı anlamadım hamurun içinemi yoksa tatlının üzerinemi koyacaz.cvp bekliyorum inş.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s