HAMSİ PİLAVI

Temel doktora gitmiş:
– Doktor bey, Bizum Fadime sağır herhalde, sorularima cevap vermeyi…
– Karınızın sağırlık derecesini ölçelim. Siz bir soru sorun, duymaz ise beş adım yaklaşıp soruyu tekrarlayın. Ne kadar mesafede duyuyor bilelim.
Temel, deneme yapmak için eve gittiğinde Fadime’yi yemek yaparken bulmuş:
Karıcuğum bugün yemekte ne var?
Ses yok… Beş adım yaklaşıp bir daha sormuş. Çıt yok… Bir beş adım daha yaklaşıp yine sormuş:
– Kiz Fadime saa diyrum, yemekte ne var?
– Bak Temel, dördüncü kez söyliyrum, yemekte hamsili pilav var…:)

Bizim yemekte de Hamsi pilavı var çok severim buyurun tarifi;

HAMSİ PİLAVI

20150408_202227

    1 kg

hamsi

    3 büyük boy

soğan

    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    Yarım çay bardağı dolmalık fıstık(isteğe göre)
    Yarım çay bardağı kuş üzümü
    2 su bardağı pirinç
    3 su bardağı su
    Yarım demet

dereotu

    Tuz,

yenibahar

    ,

nane

     ,karabiber

TARİF

Soğanları doğrayın. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında fıstığı kavurun. Üzerine dolmalık üzüm, pirinç, doğranmış dereotu, tuz, yenibahar ve naneyi ilave edip karıştırın. Son olarak su ilave edip pilavı pişirin. Piştikten sonra, bir süre demlenmeye bırakın. Kılçıkları çıkarılmış hamsileri fırın kabına ya da porsiyonluk güveç kaplarına dizin. Ortasına demlenen pilavı dökün. Pilavın üzerini hamsiyle kapatın. İsterseniz üzerlerine küçük küçük tereyağı koyabiirsiniz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet Şifa Olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s