PANCAR TURŞUSU

PANCAR TURŞUSU

pancar-turşusu

Pancarın çok güzel bir  rengi olduğu gibi çok da fazla faydaları var.

  • 1kg kırmızı pancar
  • Yarım su bardağı elma sirkesi
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • yeteri kadar içme suyu
  • Pancarları iyice yıkayın, soyun ve iri küpler halinde doğrayın.
  • Tencereye doğramış olduğunuz pancarları koyun ve üzerine basar gelecek şekilde sıcak su ekleyin. Suyun kaynadığını gördükten 3 dakika sonra ocağı kapatın.
  • Tel süzgeç ya da kevgir yardımı ile pancarları alın ama suyunu dökmeyin sakın:)
  • Tuzu,sirkeyi ve pancarın kendi suyunun yarısını koyup karıştırın.
  • Pancarları 1 kg.lık cam kavanoza yerleştirin.En alta, ortaya ve üste biraz sarımsak atın.
  • Hazırladığınız  suyu pancarların üzerine dökün.
  •  Su az gelecek olursa pancar suyundan biraz daha ilave edin Üzerine biraz maydanoz koyun ve kapağını kapattıktan sonra kavanozu alt üst edin.
  • Turşunuzu 3 gün sonra yemeye başlayabilirsiniz.

Ayrıca suyu kalırsa içebilirsiniz okuduğum bir yazı da pancar suyunun hipertansiyona iyi geldiği yazıyordu.Rabbime verdiği nimetlerden dolayı şükürler olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s