SALTANAT PİLAVI

SALTANAT PİLAVI

Misafir sofraları için şık görüntüler:)

saltanatpilavi

  • 300 gr. kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 fincan galeta unu
  • Karabiber ,kırmızıbiber
  • 1 adet kuru soğan

Pilav malzemeleri:

  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4-5 kök ıspanak
  • 2 adet havuç

TARİF

Köfte malzemeleri karıştırılıp yoğurularak minik minik köfteler hazırlanır .Minik köfteler kızgın yağda veya fırında pişirilir.Pilavımızıda 3 su bardağı su ile pişiriyoruz.Havuç ve ıspanağımızıda ayrı ayrı soteliyoruz.Pilavımızı ikiye bölüyoruz.Bir kısmını ıspanak ile karıştırıyoruz.kalan pilavıda sotelediğimiz havuç ile karıştıryoruz.Kek kalıbının dibine kızartılmış köfteler yerleştirilir.Üzerine havuçlu pilav en üste ıspanaklı pilav karışımı konulur ve bastırılır.Servis tabağına ters çevrilip servis yapılır…

Afiyet Şifa Olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s