SEBZE CÜMBÜŞÜ

SEBZE CÜMBÜŞÜ

Sebze yemekleri her zaman daha sağlıklıdır. Ama ben döner,kebab vb. şeyleri malesef daha fazla seviyor ve tüketiyorum:) Lahanasıydı,taze fasulyesiydi hepsinde ayrı ayrı vitamin var özellikle benim gibi vücut direnciniz düşükse bu gibi sebze yemeklerine masanız da bolca yer ayırın derim. Her şeyin başı sağlık sonunda…

sebzecümbüşü

1 adet soğan

3 diş sarımsak

2 çorba kaşığı kıyma 🙂

6-7 adet taze fasulye

1 yaprak lahana

2-3 yaprak ıspanak

2 adet havuç

2 adet domates

1 tatlı kaşığı salça

1 adet biber

Et suyu

Yapılışı:

Öncelikle soğan ve sarımsakları tencere de soteleyin Mümkünse yağ olarak zeytinyağı kullanın.Kıymayı atın ve  Havuçları çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin ve lahanayı da kalın rendenin tarafı ile rendeleyin ya da o boyutta kesebilirsiniz size kalmış.Taze fasulyeyi de iyice ayıklayıp kesin.Ve bunların hepsini salçayla birlikte tencereye atın ocağın altı kısıkken 5 dakika kadar kavrulsun. Sonra rendelemiş ya da küp küp doğramış olduğunuz domatesleri ve et suyunu ekleyin. Tuzunu ve istediğiniz baharatları ekleyin. 10 dakika sonra sebzeler pişmeye başlar yavaş yavaş. Ben tam pişmiş seviyorum ama bazıları biraz çiğ seviyor siz de kendinize göre ayarlayın.Ispanakları da elinizle parçalayıp üstüne serpin.İsterseniz ocaktan almadan 2-3 dakika  öncede yemeğe katabilirsiniz. Çok pişirmeyin ve bıçakla kesmeyin ki vitamini kaçmasın… Afiyet Şifa Olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s