SEBZE ŞİŞ

SEBZE ŞİŞ

Kolay ve güzel bir tarif diye düşünüyorum. Özellikle bizim gibi mangal kültürü olan Türk Toplumu için:)

sebzesisi

 

Malzemelerin miktarı size kalmış ben sadece neler kullanıldığını ve marine için gerekli olan malzemeleri vereceğim… Sadece mangal kömüründe değil evdeki ızgaralarda da çevire çevire pişirebilirsiniz.

Kabak

Kırmızı biber

Yeşil ya da sarı biber

Kırmızı soğan

Marine için;

Zeytinyağı ,karabiber,tuz,limon,sarımsak(dövülmüş), kırmızı pul biber, nane

Bu malzemeleri yapacağınız sebze malzemesine göre göz kararı ayarlayıp malzemeleri şiş olacak şekilde kestikten sonra bir kabın içinde karıştırın ve 15-20 dakika bekletin. Daha sonra şişe dizin ve pişirin. Afiyet Şifa Olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s