BAMYA TARİFİ

BAMYA TARİFİ

Bamya

250 gr Bamya

1 adet soğan

1 adet kırmızı biber

1 adet domates

Yarım limon

1 çay kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı salça

2-3 diş sarımsak

Zeytinyağı

Yapılışı:

Bamyaları yıkayın, bıçakla tepe kısımlarını döndürerek sivri kalacak şekilde ayıklayın. Derine girerseniz ve delikler açarsanız bamyanın sümüğü akacaktır. Eğer mutfakta başka işiniz varsa ya da bamyanın sümüğünü saldığını fark ederseniz limon sıkın, eğer bir şey yoksa limon suyunu  yemek  yaparken ekleyin.Bamyaları temizledikten sonra Biberi,soğanı ve sarımsağı küçük yemeklik doğrayın ve zeytin yağında 2-3 dakika kavurun. Arkasından bamyayı ve küçük küp halinde doğradığınız domatesleri ve 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyin. Limon suyunu koyun ve üstüne basar su ilave edin. Tuz ve baharatını ekleyin  ve bir kaynam aldıktan sonra altını kısıp pişmeye bırakın…

Afiyet Olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s