KALP KURABİYE

KALP KURABİYE

Çayın yanında mutlaka bir şeyler yemem gerek diyenlere gelsin 🙂

kalpkurabiye

2 su bardağı un
•    Yarım su bardağı pudra şekeri
•    1 yumurta
•    125 gr tereyağı
•    80 gr bitter çikolata

•    1 paket vanilya

Yapılışı
Şeker, yumurta ve vanilyayı bir kaseye alıp karıştırın ve hemen unu ekleyip hamuru yoğurun.
Yaklaşık  hamuru 1 saat buzdolabında bekletin.
Daha sonra  un serpilmiş tezgahta hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın ve kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Ve yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye dizin.   180 C’ fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Çikolatayı küçük parçalara bölerek bir kaseye alın ve benmari usulü eritin.
Soğuyan kurabiyelerin yarısını çikolataya batırın ve yağlı kağıt üzerine koyarak donmasını bekleyin.
İsterseniz küçük kuru meyvelerle ya da dövülmüş fındık ile süsleyip servis edin. ( Eğer üstüne birşey koyacaksanız Çikolata donmadan koymayı unutmayın)

Afiyet Şifa Olsun…

Tarif ve resim  için Takipçimiz Nuray Kütük ‘e teşekkür ederiz…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s