KIYMALI RULO BÖREK

KIYMALI RULO BÖREK

milföyrulobörek

 

Malzemeler: 4 adet yufka

250 gr kıyma

2 adet yeşil biber

baharatlar

Harcı için:

Yumurta(sarısı üstüne kullanılacak) ve zeytin yağı

Yapılışı: Öncelikle kıymalı harcı hazırlayın. Sonra bir adet yufkayı tezgaha serin ve bir tarafını içe doğru katlayın. (Yumurta beyazı ve bir miktar yoğurdu biraz zeytin yağı ile karıştırın ve yufkaya sürün) Katladığınız kısıma kıymalı harcı koyun ve rulo şeklinde sarın. Sonra Yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye Rulo yapmış olduğunuz börekleri keserek koyun. Ve üzerine Yumurta sarısı ve ve zeytin yağı karışımını sürün. 180 derecelik fırında pişirin.

Not : Bu böreği milföy hamuru ile de yapabilirsiniz…

Afiyet Şifa Olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s