ELMA SOSLU PANKEK

Pazar sabah kahvaltılarında çok severek yediğimiz bir tarif. Biraz değişik yapsak nasıl olur acaba ne eklesek diye düşündük sonuç ortada:)

KARAMEL ELMA SOSLU PANKEK

elmasoslu pankek

Karamel Elma Sos

2 elma ince dilimlenmiş (isteğe bağlı soyulabilir)

4 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı kahverengi şeker(normal şeker de olur)

1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı: Öncelikle tavayı ısıtın ve tereyağını ekleyin tamamen erimesini bekleyin. Sonra elmayı ekleyin ve yaklaşık bir dakika boyunca pişirin, sonra diğer taraflarına çevirin ve yaklaşık 1 dakika diğer taraflarını da pişirin. Şeker ve tarçını ekleyin . Şekerin tamamıyla erimesini bekleyin. Karamel kıvamını aldıktan sonra  1-2 dakika kadar daha pişirin. Ve sonra pankeklerin üzerinde gezdirip sıcak sıcak servis yapın.

Eğer kendi kullandığınız bir pankek tarifi varsa onu da  kullanabilirsiniz. Ama ne olur ne olmaz biz tarifimizi verelim;)

Pankek Tarifi

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu

 

  • Yapılışı:
  • Tüm malzemeleri bir kaseye koyup çırpıcı tel ile karıştırın.
  • Az yağlanmış tavaya birer kaşık koyarak veya tavaya yuvarlak kalıplar yerleştirip içlerine harçtan dökerek önlü arkalı pişirin.
  • Afiyet Şifa Olsun…
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s