KABAK KIZARTMASI

KABAK KIZARTMASI

Bu tarifimiz biraz daha hafif olması amaçlı fırında oluyor. Ama istiyorsanız yağda da kızartabilirsiniz tabi ki …

kabakkızartması1

 

2 adet kabak

Galeta unu ya da kendi bayat ekmeklerinizden hazırlamış olduğunuz ekmek kırıntıları

kekik

nane

sarımsak tozu

tuz ve karabiber

1 yumurta biraz süt

Yapılışı:

Kabakları jülyen tabir edilen şekilde kesiyoruz. Bir tabağın için de ekmek kırıntılarını , kekik,nane,sarımsak tozu,tuz ve karabiberi karıştırıyoruz. Bir başka tabak da ise yumurta ve sütü çırpıyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serdikten sonra kabakları önce yumurtalı harca sonra ekmek kırıntılarının olduğu harca batırıyoruz ve yağlı kağıda seriyoruz.

Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

kabakkızartması

Afiyet Şifa Olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s