KARNABAHAR GRATEN TARİFİ

KARNABAHAR GRATEN TARİFİ

Çok basit ama lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı bir tarif…

1 orta boy karnabahar

2 su bardağı süt

biraz tuz

1 yumurta

yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi

1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Öncelikle karnabaharları iyice sirkeli su da yıkayın ve bir tencere de 1.5 su bardağı süt ve tuz ile yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlayın.

Sonra borcamı yağlayın ve karnabaharı boşaltın. (Daha düz kesilmesi ve özellikle servisi kolay olsun istiyorsanız biraz üstüne bastırarak düzleştirin)

Ayrı bir kapta eritilmiş tereyağı,yarım su bardağı süt ve yumurtayı iyice karıştırın ve karnabaharın üzerine dökün.Kaşar rendesini de dökün ve,,,

Daha önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin.

karnabahargraten

Afiyet Şifa Olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s