ŞAMBALİ TARİFİ

ŞAMBALİ TARİFİ

Çocukken sokaklarda el arabası ile amcalar satardı ve babam bu tatlıyı çok güzel yapardı…

Yazın yanına dondurma kışın ise kaymak ile de çok güzel gider.

Afiyet Şifa Olsun:)))

Malzemeler

  • Yarım kilogram irmik
  • 2 su bardağı yoğurt
  • İki buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbet için malzemeler

  • İki buçuk su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon
  • Üzeri için bir miktar fıstık içi

Yapılışı

Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. Daha sonra derin bir kabın içinde irmik ve yoğurdu  mikserle iyice çırpıyoruz. Sonra şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

Elde edilen hamuru Margarin ile yağladığımız fırın tepsisine ya da borcama döküyoruz. Fıstık içini yerleştiriyoruz ve önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika  pişiriyoruz.

şambali

 

 

Fırından çıkınca soğuk şerbeti sıcak şambaliye döküyoruz. Ya da ikisi de ılıkken de dökebilirsiniz yeter ki ikisi de sıcak olmasın:)

1 gün bekletip dilimleyip servis yapabilirsiniz…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s