PROFİTEROL

PROFİTEROL

profiterol

Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 125 gr margarin
  • 3 adet yumurta

Krema için;

3 yemek kaşığı un

2,5 su bardağı süt

1,5 çay bardağı şeker

1 paket vanilya

1 adet yumurta

Yapılışı:

Bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyun ve kaynatın. Sonra 1 su bardağı unu yavaşca ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı devamlı  karıştırıp pişirin.

Sonra ocağın altını kapatarak yaklaşık 10 dakika kadar hamurun soğumasını bekleyin.

Hamur biraz soğuduktan sonra yumurtaları teker teker ( mutlaka tek tek kırıp hamura yedirin) kırın ve iyice yedirin.

Yumurtaların hepsini iyice yedirdikten sonra 15 dakika kadar hamuru dinlendirin.

Sonra Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşık yardımı ile aldığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koyun. Küçük dokunuşlarla şekillendirmeye çalışın.

Daha önceden ısıtılmış olan 180 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika pembeleşene kadar pişirin.

Fırında profiterollerimiz olurken bir tencereye krema malzemelerinin tepsini koyun iyice karıştırarak özdeşleştirin ve pişirin.

Profiteroller fırından çıktıktan sonra ortadan ikiye kesin ve kremasını koyun.

Daha sonra üzeri için ister benmari usulü kendiniz çikolata sosu hazırlayın ya da hazır çikolata soslarından kullanıp üzerine dökün.

Afiyet Şifa Olsun…

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s