FISTIKLI SARMA BAKLAVA

FISTIKLI SARMA BAKLAVA

Malzemeler;

Kişi sayısına göre değiştirebilirsiniz ben az yaptım sayılır…

15 adet baklavalık hazır yufka

200-250 gr tereyağ

Antep fıstığı(dövülmüş) cevizlede karıştırabilirsiniz.

Şerbet için ; 3 su bardağı su

2.5 su bardağı şeker

2-3 damla limon suyu

Yapılışı:

Öncelikle şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın.

Sonra yufkaların arasına eritilmiş tereyağından sürün 5 kat olarak böyle yapın. Ve kenar kısmına boydan fıstık koyun. Ve sarın. Eğer küçük küçük olmasını istiyorsanız. boydan yufkayı ortadan ikiye bölüpte yapabilirsiniz.

İyice sardıktan sonra önceden yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye yerleştirin.

Diğer yufkalara da bu işlemi uygulayın. Zaten az olduğundan çok yer kaplamayacaktır.

5 erli olmak üzere 3 sarmayı yapıp tepsiye yerleştirdikten sonra üzerlerine tereyağı sürün ve istediğiniz boyutta kesin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri  kırmızı olana kadar pişirin.

Fırından çıkıp 1-2 saniye harlı dumanını çıkardıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökün ve üstünü kapatın. 2-3 saat sonra servis yapmaya başlayabilirsiniz…

fıstıklı sarma baklava

 

Afiyet Şifa Olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s