KÜNEFE

 

 

 

KÜNEFE

MALZEMELER

  • 200 gram tel kadayıf
  • 50 gram tuzsuz dil peyniri
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • Şerbet için;
  • 1 su bardağı toz seker
    1,5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon

Yapılışı:Önce şerbeti hazırlayın ve soğutun. Sonra tereyağını eritin ve kadayıfların üzerine dökün ve kadayıfları açtıra açtıra tereyağını yedirin. Tabiri caizse elinizle kadayıfları tiftikleyin.

Peynirinizi küçük küçük kesin. Benim peynir kaşar dilimi gibiydi o yüzden salatalık soyma aleti ile ince ince dilimledim.

Kullanacağınız tavayı yağlayın. (Eğer kullanacağınız tava genişse 20 cm kadarsa kadayıfı ikiye bölün.Küçük tavanız varsa ona göre ayarlayabilirsiniz porsiyonluk olarak.)

Kadayıfın Yarısını tavaya bastırarak yerleştirin.Ortasına dil peynirini koyun. Üstüne de kalan kadayıfı yerleştirip Önce 1 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte pembeleşene kadar pişirin ve alt üst yapın.

Üzerine hazırladığınız şerbeti dökün ve antep fıstığı ile süsleyin.

Benim tek porsiyonluk tavam var onun için de yapıyorum ve daha güzel oluyor. Her ne kadar diğerini pişirene kadar hazırlanmış olan bitse de 🙂

20140105_191827

 

Afiyet Şifa Olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s