SİVAS KÖFTE

SİVAS KÖFTE

MALZEMELER

  • 1 kg kıyma
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 yumurta akı
    Közlemek için; Yeşil biber,soğan,domates

TARİF

  • Kıyma tuz ile iyice yoğurulur.(Kaburga ya da but etlerinden olur ve iyice kasapta çektirilirse daha iyi olur)
    Ve 1 gece dinlenmesi için buzdolabına konulur.
    1 yumurta akı ele sürülerek kıymadan cevizden büyük nerdeyse limon büyüklüğünde parçalar kopartılır.Ve elde yuvarlanıp avuç içi ile bastırılarak yassılaştırılır.
    Hazırladığınız köfteleri ızgara ya da tavada pişirebilirsiniz.
    Domates,biber ve soğanları da ben fırın tepsisine koyup 190 derecede fırında yaptım.Yanına da sade pilav… Lavaş ekmeği ise dışardan:)
    Ayrıca biraz da olsa bence kekik koyun kıymaya bakteri üremesini engellediği için..

sivasköfte

Afiyet Şifa Olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s