PATATESLİ POĞAÇA

 

PATATESLİ POĞAÇA

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Aldığı kadar  un (yavaş yavaş ekleyin yumuşak bir hamur olması lazım)

İç harcı: 2 adet patates,biraz maydanoz(isteğe bağlı),tuz,karabiber ve pul biber

yemek - 63

 

Yapılışı: Ilık su, yağ ve yumurtayı genişçe bir kaba alın karıştırın ve şekerle tuzu ekleyin.

Daha sonra mayayı ekleyin ve çözdürün.

Sonra yavaş yavaş unu ekleyin. Birazcık  Ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin.

Üstünü kapatın ve en az yarım saat dinlendirin. Mayalanmasını bekleyin.

Daha sonra yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisini hazırlayın.

Ve hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve elinizde açtırıp hazırladığınız harçtan 1 tatlı kaşığı kadar ekleyin. Kenarlarından bohça gibi toplayarak yuvarlak şekil verin.

Tepsiye yerleştirmiş olduğunuz poğaçaların üstüne sürmek için hazırlamış olduğunuz 1 yumurta sarısının içine biraz zeytin yağı ekleyip karıştırdıktan sonra poğaçaların üstüne sürün.

Susam ya da çörek otu  attıktan sonra önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.

Dikkat edin fazla tutarsanız poğaçalar sertleşir. Benim fırınım da 20 dakika da oluyor.

Şimdiden Afiyet olsun…

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s