HAŞHAŞLI KURABİYE

20140511_124225 20140511_124239

HAŞHAŞLI KURABİYE

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı zeytinyağı (ayçiçek de  olur)
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı kadar un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:

  • Şekeri ve yağı iyice genişçe bir kabın içinde karıştırın. Sonra Nişastayı ekleyin.
  •  Kabartma tozu  ve unu yavaş yavaş  ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hazırlamış olduğunuz hamurdan Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
  • Kurabiyeleri  haşhaşa bulayın yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine yerleştirin.ve  175 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü hafif pembeleşene kadar pişirin.

Afiyet Şifa Olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s