HAŞHAŞLI KURABİYE

20140511_124225 20140511_124239

HAŞHAŞLI KURABİYE

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı zeytinyağı (ayçiçek de  olur)
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı kadar un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:

  • Şekeri ve yağı iyice genişçe bir kabın içinde karıştırın. Sonra Nişastayı ekleyin.
  •  Kabartma tozu  ve unu yavaş yavaş  ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hazırlamış olduğunuz hamurdan Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
  • Kurabiyeleri  haşhaşa bulayın yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine yerleştirin.ve  175 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü hafif pembeleşene kadar pişirin.

Afiyet Şifa Olsun…

Yorum bırakın