ISPANAKLI EL AÇMASI KOL BÖREĞİ

ISPANAKLI EL AÇMASI KOL BÖREĞİ

Collage Creator_71

Malzemeler:

5 su bardağı un

Yarım paket  kabartma tozu

1 yumurta

1 yemek kaşığı sirke

3 yemek kaşığı  sıvıyağ

tuz

ılık su

içi için:

500 gr. Ispanak

2 adet soğan

100 gr. beyaz peynir

yarım su bardağı  sıvıyağ

pul biber

karabiber

tuz

Yapılışı : Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun. Yaklaşık yarım saat dinlendirin.

Bir tencereye sıvı yağı koyun, soğanı yemeklik doğrayıp, ekleyin ve kavurun.Ardından el ile parçalanmış ıspanakları ekleyin. Biraz soteleyin ve baharatları ekleyip ocaktan alın. Biraz ılıdıktan sonra peyniri ekleyin.

Dinlenen hamuru parçalara bölün. Ve açabildiğiniz kadar ince açın. Açtıgınız yufkaya sıvıyağ sürün ve ortasından harctan koyup dolayın. Önceden yağlamış olduğunuz tepsiye ortasından başlayarak rulo yapark yerleştirin. Üzerine sıvıyağ sürün. Ve 200 derecelik fırında pişirin.

Arkadaşımın dediğine göre üzerine biraz tereyağı da sürebilirmişiz:)

Afiyet şifa olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s