BARDAK KEK

bardakkek

BARDAK KEK

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yumurta(büyükse 2 tane)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  •  karton bardak

içi için muzlu puding

bardakkek1

yapılışı: Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Diğer malzemeler yavasca eklenir ve çırpılmaya devam edilir. En son un ilave edilir. yaklaşık 2-3 dakika daha çırpılır. Daha sonra karton bardaklara yarıya gelecek sekilde boşaltılır.

Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirilir.

Pişen kekler soguduktan sonra bardaklardan makas yardımı ile bardaklar kesilerek çıkartılır.

Orta kısmı çay kaşıgı ya da bıçak yardımı ile oyulur.Hazırlanan puding ya da kremsanti içine dökülür ve buzdolabına konur.

bardakkek2bardakkek3

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s