MANTOLU PATLICAN (ADIYAMAN KEBABI)

PhotoGrid_1434808523798

MANTOLU PATLICAN (ADIYAMAN KEBABI)

  • 3 tane közlenmiş patlıcan(fırında közledim)
  • 300 gr az yağlı kıyma
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • kimyon,nane, karabiber, tuz
  • 1 tane yumurta

Köfte için soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz. Sonra galeta unu, yumurta ve baharatları üzerine ekleyip iyice yoğuruyoruz. Kıymanın yağlı olmaması lazım bunun sebebi de çatlamaların oluşmaması için.. Streç filmin üzerine köfteyi koyuyoruz ve elimizle bastırarak açıyoruz.  Açtığımız köftenin ortasına közlenip soyulmuş patlıcanı koyuyoruz ve poşetin yanlarından tutup köfteyi patlıcanın etrafında sarıyoruz. Elimizle uçlarını birleştiriyoruz yaglı kağıt koydugumuz fırın tepsisine alıyoruz. Üzerine hafif yağ gezdirip  fırına veriyoruz. Üstü kızarınca  yemeğimiz hazır demektir afiyet şifa olsun…

PhotoGrid_1434808576899

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s