MEMUNİYE-PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

IMG_20150703_000255

Memuniye/peynirli irmik helvası

2 su bardagi seker

4 su bardagi su

1 su bardağı irmik

1 kase tuzu alinmis cecil peyniri

200 gram tereyag

Yapılışı; öncelikle şerbet hazırlanır.

Daha sonra yag bir tencerede eritilir ve irmik eklenir.

Rengi degisince serbet eklenir. Karıştırılmaya devam edilir.

Muhallebi kivami alinca ocaktan alınır. Daha önceden suya basılıp tuzu alınan peynir ilave edilir.

Ve karistirilir. Üzerine ceviz ya da istege bagli baska birseyle servis edilir.

(Başka tuzsuz eriyen bir peynirde kullanılabilir)

IMG_20150703_001821

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s