ÇİLEKLİ TART

cileklitart

Görsel sunumdur…Fikir amaçlıdır…

ÇİLEKLİ TART

MALZEMELER

  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    aldığı kadar un
    250 gr.margarinÇilek

TARİF

  • Tart hamuru için bir kap içinde unu, kabartma tozunu, margarini, pudra şekerini karıştırıp yoğurarak tart hamurunu oluşturun. Merdane yardımı ile açın ve yağlanmış kalıbın içine yerleştirin.Çatalla delikler açmayı unutmayın. İçine istediğiniz bir muhallebiyi yapıp ya da çilekli jöle hazırlayıp koyabilirsiniz.Üst sıraya da çilekleri yerleştirirsiniz. Ya da sadece çilekde koyabilirsiniz size kalmış. En üst sıra için de merdane yardımı ile açtığınız hamuru küçük kalp şekli ile kesip süsleyebilirsiniz.( Üst kalpli kısmı yapmak istiyorsanız hamuru yarım ölçek daha fazla yapabilirsiniz.)Üst kalpli sırayı yapmayacaksanız tavsiyemiz sadece hamuru pişirmeniz sonrasında muhallebi,kremşanti vb. şeyler ve çilek ile süslemenizdir.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s