GÜL TATLISI

gül

GÜL TATLISI

Tarif @hayatcafe Meliha arkadasima aittir. Sayfasindan ulasabilirsiniz. Ben yaparken siviyagi eklemeyi unuttum ama yine de tadi cok güzel oldu. Kendi tarifimi kaybettigime üzülmüştüm ama bu tarifi bulmam iyi oldu smile ifade simgesi

Gül tatlısı için malzemeler:

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
125 gr tereyağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 pk kabartmaz tozu
1 pk vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için :
3 su bardağı su
2 buçuk su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
Gül Tatlısının Hazırlanışı :
Öncelikle şerbetini kıvamına gelinceye kadar kısıka eteşte kaynatın ve ocaktan almanıza yakın limon suyunu sıkın ve bir taşım daha kaynatıp bir kenara alın ve soğumaya bırakın.( Şerbeti soğuk tatlı sıcak olucak)
Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve azar azar un ilavesi de yaparak kıvamında bir hamur yoğurun.
Hamuru iki parçaya ayırın ve birini 3-4 milim merdaneyle açın.
Açılan hamurdan çay bardağıyla yuvarlak şekiller çıkartın.
Yukarıdan verdiğim linklerde gördüğünüz gibi 5 yuvarlak hamuru uçları birbirinin üzerlerine gelicek şekilde üst üste koyun ve rulo yapın.
Yaptığınız ruloyu bıçakla yavaşça tam ortadan kesin ve ikiye ayırın.
Tüm hamura bu şekilde şekil verdikten sonra yağlanmış tepsiye yerleştirin ve önceden 180 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan tatlıya hemen şerbetini verin.
Arada tepsideki şerbetten kaşıkla tatlının üzerlerine gezdirin ki üzerine yumuşasın ama benim gibi kıtır kalsın derseniz gerek yok.
Afiyet olsun.

gül1

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s