KIRMIZI ERİK HOŞAFI

erik

Kırmızı erik hosafı

1 kg. kırmızı erik,

2 su bardağı şeker(erikler ekşi oldugu için fazla kullandım yoksa 1 su bardagı yeterli olur)

2 litre su

1 tane karanfil

Erik Hoşafı Hazırlanışı:

Erikleri yıkayıp isterseniz çekirdeklerini ayırın istersenizde çöplerini ayıklayıp öylece tencereye koyun.

Ben bütün olarak attim. Üzerine şekeri ve karanfili ekleyin ve suyu ilave edin.

Kaynayana kadar bekleyin arasira karıştırın. Kaynadıktan sonra 10 dk kadar daha altı kısık şekilde kaynamaya devam etsin.

Pişince ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında 1 saat daha soğutup servis edebiliriz. İsteğe bagli su ve seker miktarını arttırıp azaltabilirsiniz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s