KALIP MUHALLEBİSİ

IMG_20150806_212918

Kalıp muhallebisi

1kg sut2

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı nisasta

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı hindistan cevizi

Yapılışı; malzemelerin hepsi karıştırılıyor ve kaynayinca ocaktan alınıyor.

Istediginiz kalıp seçiliyor. Muhallebi icinden rahatca çıksın diye önce kalıp suyla islatiliyor. Sonra biraz siviyagla yaglaniyor. Buzdolabında en az 2 saat bekletildikten sonra servise hazırdır. İsteğe bagli olarak ara katina muz dilimi yada bisküvi koyabilirsiniz.

IMG_20150807_001708

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s