SEMERKAND PİLAVI

semerkand

SEMERKAND PİLAVI

Adına kurban olduğum:)))

SEMERKAND pilavı

MALZEMELER 250 gr et- ( tercihen kuşbaşı olabilir)

2-3 havuç

2 orta boy soğan

1 su bardağı nohut

Yarım kg pirinç

Yarım su bardağı kadar yağ ( yağı kendinizde ayarlayabilirsiniz Semerkand (özbek) Pilavı yağlı olduğundan böyle)

Tuz Kimyon.

TARİF Kızmış yağda iri halkalar şeklinde doğranmış soğanları kavuruyoruz,  pembeleştikten sonra kuşbaşı doğranmış etlerimizi atıp, onların da iyice suyunu salmasını bekliyoruz ve suyu çekene kadar kavuruyoruz.Arkasından jülyen doğradığımız havuçlrı ekliyoruz.

Yaklaşık 15 dakika kadar kavuruyoruz. Arkasından önceden ıslatmış olduğumuz princi ve bir gün önceden ıslatılmış yarı haşlanmış nohutlarımızı tencereye koyuyoruz, peşinden kaynamış suyumuzu ekliyoruz.Tuzunu, kimyonunu atıyoruz. Altı kısık bir halde yaklaşık yarım saat içinde pişecektir. Kontrol etmeyi unutmayalım piştikten sonra demlenmeye bırakıyoruz.

Suyu çektikçe hala pişmemişse su ekleyebilirsiniz.

Ben bu sefer nohut ve havuc eklemedim ama zaten degisik bir sürü bu pilav cesidinden var

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s