MEYVELİ MİNİ TART

20151009_153919_HDR

MEYVELİ MİNİ TART

Tart için Malzemeler:

1 yumurta

125 gr tereyağ

3 çorba kaşığı pudra sekeri

Cay kasiginin ucuyla kabartma tozu

Aldığı kadar un

Kreması için;

1 su  bardağı süt

Yarim yemek kaşığı un

Yarim yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı seker

1 çay kaşığı vanilya

Sade jöle için Malzemeler:

– 1 su bardağı su

– 1 tatlı kaşığı mısır nişastası

– 1 tatlı kaşığı toz şeker

Bir cezvede, tüm malzemeler karistirilir ve kaynayana kadar pişirin. Soğuyunca, meyveleri kaplayin. Tartlarin üstüne koyun.

Hazırlanması :

Yumurta, yağ, şeker, kabartma tozu ve aldığı kadar un ile hamur yapıp buzdolabında 15 dakika bekletin. Daha sonra merdane ile açın. 12li mini tart kalıbınızı yağlayın ve hamurunuzu yuvarlak kesin . Daireleri kalıbınızı kaplayacak şekilde yayın. Fırınınızı 175C’ye ayarlayın ve tartlarınızı 10 veya 15 dk pişirin.

Sütü, unu, şekeri, nişastayı ve vanilyayı bir kapta karıştırıp ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin .Kabuk tutmaması için arada bir karıştırarak soğutun .Soguduktan sonra tartlarin ortalarıni doldurun. Üzerlerini de jölelediginiz meyvelerle süsleyerek servis yapın.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s