LAHANA SARMASI

IMG_20151124_143700

 

Lahana Sarması İçin Malzemeler:

1 adet orta boy  lahana,
1,5 su bardağı pirinç,
1 adet büyük boy soğan,Yarım demet maydanoz yada deteotu,
1 yemek kaşığı salça,
Tuz,Kırmızı pul biber,Karabiber,Kuru Nane,
1 çay bardağı sıvı yağ.
Lahana Sarması Yapılışı

Oncelikle pirinci güzelce yıkayalım.
Soğanı ince ince küp şeklinde doğrayalım.
Maydanozu yada dereotunu ince ince doğrayalım.
Malzemelerin hepsini bir kabın içinde karistiralim.
lahanayı haşlamak için; lahananın yapraklarını ayıralım.
Büyükçe bir tencereye su koyup kaynatip
lahana yapraklarını kaynar suyun içine atalım. (az yumuşaması yeterli çok tutarsanız yırtılır)
Haşlanan lahanayı parçalara ayıralım ve hazırladığımız pirinçli içten, lahanaların üzerine koyalım ve saralım.
Tencerenin altına birkaç lahana koyabiliriz( dibi tutmasin diye ).
Sardığımız lahanaları tencereye dizelim.
Bir kabın içine yarım çay bardağı kadar sıvı yağı, bir kaşık salçayı, tuzu, bir miktar sıcak suyu koyalım ve karıştıralım.
Hazırladığımız salçalı karışımı,lahana sarması üzerinde gezdirelim.
Lahana sarmasına yeteri kadar sıcak su ilave edelim ve önce yüksek ateşte kaynatıp, daha sonra kısık ateşte pişirelim. ( suyunu sarmaların üzerine çıkmayacak şekilde ayarlayalım) Afiyet olsun.

IMG_20151124_200821

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s