Patlıcan sarmalı bulgur pilavı🍆

11899651_149049872100981_574782508_n

Patlicanlari yanmaktan son anda kurtardım 😱😙

Patlıcan sarmalı bulgur pilavı🍆


2 adet patlıcan


1.5 su bardağı bulgur


Tavuk suyu


1 adet domates


Yapılışı; patlicanlar uzunlamasına dilimlenir.

Ve kizartilir.

Ama öncesinde 10 dakika kadar tuzlu suda bekletmeyi unutmayın.


Bulgur pilavı içinde domates

rendelenir ve biraz yağda kavrulur.

Üzerine bulgarlar eklenir ardından

üstüne basardan biraz fazla tavuk

suyu konur.

Ve kısık ateşte pisirilir.

Tam su ölçüsü veremiyorum ben genelde göz kararı yapıyorum çünkü.

Daha sonra küçük kaselere

patlicanlar resimdeki gibi konur.

Ardından bulgur eklenir üzerine

biraz bastirilir. Patlicanlarin

kenarları içe kivrilir ve servis

tabağına ters çevrilerek konur.

11809613_812680228847795_1952422419_n

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s